Bike festival Ljubljana

KOLO JE

ZAKON!!

7. Bike festival

Ljubljana

Tradicionalni kolesarski dogodek namenjen tako za rekreativce, tekmovalce, kot tudi družine in naše najmlajše. Del serije, organizirane v več slovenskih mestih, tudi tokrat v središču slovenske prestolnice. Dve različni trasi bodo na izbiro na dan dogodka, primerni za vse stopnje pripravljenosti in vse starostne skupine.

Bike Festival Ljubljana kolo

TRASE

PRIJAVO IZPOLNI TUKAJ

PREVERI SEZNAM PRIJAVLJENIH IN PLAČILA

GALERIJE IZ DOGODKA SO NA VOLJO SPODAJ

PLAČILO PRIJAVNINE ZA NASTOP

Startnino poravnate na TRR organizatorja:

ŠPORTNO DRUŠTVO POVODNI MOŽ
Mucherjeva ulica 9
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0510 0801 5789 167, SKLIC je datum dogodka: 00 08092018.
 

STARTNINA ZA OBE TRASI JE ENOTNA. Otroci do 14 let plačajo polovično startnino.  
>18 EUR< DO VKLJUČNO 1.8. DO 15.00 URE
>21 EUR< OD 2.8. DALJE, DO VKLJUČNO 3.9. DO 15.00 URE
>24 EUR< OD 4.9. DALJE, DO VKLJUČNO 7.9. DO 15.00 URE
>27 EUR< NA DAN DOGODKA

KDAJ: sobota, 8. september 2018, ob 11.00 uri, v vsakem vremenu.
START OBEH MARATONOV JE ENOTEN
KJE: LJUBLJANA, KONGRESNI TRG

MALI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 35 km.
Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavije levo in gre mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavije desno in pot nadaljuje po glavni cesti ob Savi vse do Podgrada, kjer zavije desno po prednostni cesti proti Besnici. V soteski gre cesta ves čas rahlo navzgor in po 5 kilometrih pride do glavne ceste, kjer na desni strani tako kot lani čaka bogato opremljena okrepčevalnica. Postanek na okrepčevalnici je cca 15 minut. Potem se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

VELIKI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 78 km.
Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavijejo levo in gredo mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavijejo desno in pot nadaljujejo po glavni cesti ob Savi do glavnega križišča (cesta iz Laze pri Dolskem-dolsko), kjer zavijejo levo proti Dolskem. V Dolskem zavijejo desno po cesti proti Kamnici in v glavnem križišču regionalne ceste desno proti Litiji. Po regionalni cesti poteka trasa od Dolskega do Litije v dolžini 20 km. V Litiji zavijejo desno preko Save in takoj levo proti krožišču. Tu zavije trasa desno mimo nakupovalnega središča in naravnost v klanec po glavni cesti do Šmartnega v Litiji. Tu zavije trasa desno proti Trebeljevem. Na 40, km se prične vzpon, ki se konča pred Malo Trebeljevo. Sledi Veliko Trebeljevo, Zgornja Besnica in Besnica. Tu je pred klančkom še zadnja okrepčevalnica. Po vzponu in krajšem spustu, se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

POSEBNO OPOZORILO

Prireditev ni tekmovalna. Udeleženci sodelujejo v skladu s cestno prometnimi predpisi. Organizator zagotavlja policijsko spremstvo na križiščih, spremstvo motoristov in spremljevalnega osebja v avtomobilih, rediteljsko službo na pomembnih križiščih in označeno traso z okrepčevalnicami in startno ciljnim prizoriščem. Za mlajše od 14 let svetujemo spremstvo staršev ali skrbnikov. Uporaba čelade in startne številke na dogodku je obvezna.

VKLJUČENO

 • SPOMINSKI NAHRBTNIK
 • SPOMINSKO RUTICO
 • DARILA POKROVITELJEV DOGODKA
 • SPOMINSKO DIPLOMO
 • SPOMINSKO MEDALJO
 • SADJE IN VODO NA OKREPČEVALNICAH
 • TOPEL OBROK V CILJU
 • ZDRAVSTVENO OSKRBO NA DOGODKU
 • SODELOVANJE V ŽREBU BOGATIH NAGRAD
 • ZAVAROVANJE ODGOVORNOSTI IN
 • NEPOZABNO DOŽIVETJE BIKE FESTIVALA LJUBLJANA

POMEMBNO

PLAČILO STARTNINE: Startnino poravnate na TRR organizatorja (predprijave) ali na dan dogodka (prijave). Prijava se upošteva NA DAN PLAČILA STARTNINE. K prijavni službi na dan dogodka prinesite potrdilo o vpisu. Na SEZNAMU PRIJAV, preverite, če ste pravilno vpisani in potrjeni kot plačniki.

 • Popust 10% za klube z 10+ prijavljenimi.
 • Popust 15% za klube z 20+ prijavljenimi.
 • Popust 20% za klube z 30+ prijavljenimi.
 • popust 2 EUR za člane akcije SLOVENIJA KOLESARI V LETU 2018

"Popusti se med seboj NE SEŠTEVAJO.

Če potrebujete ORIGINAL RAČUN na podjetje, društvo ali organizacijo, nam posredujte podatke na: info@ljubljanica.net, da vam ga lahko pravočasno pripravimo.

POSEBNE NAGRADE

Med vsemi prijavljenimi udeleženci bomo podelili posebne nagrade za: 

 • najstarejšega udeleženca
 • najstarejšo udeleženko
 • najmlajšega udeleženca
 • najmlajšo udeleženko
 • najštevilčnejši klub

Hkrati pa bomo ob zaključku prireditve opravili tudi žreb, kjer bomo izmed vseh prijavljenih, izžrebali bogate nagrade, ki jih zagotavljajo pokrovitelji dogodka.

 

VREME

Ljubljana
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
100%
1kmh
0%
sre
28 °
čet
28 °
pet
28 °
sob
23 °
ned
22 °

LOKACIJA

PREBERITE SI VEČ NOVIC

NOČNI TEK NOVICE

Continue to the category